WK Darts: King komt goed weg tegen Oreshkin, Bunting door

De zondagavond kende een Zuid-Hollandse clash met Raymond van Barneveld tegen Dirk van Duijvenbode. Ook Stephen Bunting en Mervyn King kwamen in actie. 

Aleksandr Oreshkin 2-1 Paul Lim (voorronde)
Dit voorrondeduel ging tussen de winnaar van het Russisch kwalificatietoernooi en de winnaar van het Dartslive Superdarts, een softtip darttoenooi. Oreshkin won de eerste set met 3-1, ondanks een 117-finish van Lim.

De tweede set kenmerkte zich door de vele missers op de dubbels van beide spelers. De 61-jarige Lim was het gelukkigst en won de tweede set met 3-2. Het werd 2-2 en een beslissende leg was nodig. De darter uit Singapore miste twee matchpijlen, Oreshkin profiteerde optiteerde optimaal en via dubbel 16 plaatste hij zich voor eerste ronde.

Stephen Bunting (17) 3-0 Jyhan Artut
Stephen Bunting had een makkelijke avond tegen Jyhan Artut. Hij won de eerste twee sets met 3-1 en 3-0. Bunting kwam 2-0 voor in de derde set, maar moest toch toelaten dat Artut nog twee legs pakte. Een leg later was het alsnog afgelopen waardoor Bunting de partij met 3-0 won. 

Raymond van Barneveld (16) 3-0 Dirk van Duijvenbode
Raymond van Barneveld wint eenvoudig met 3-0. Lees hier verder.


Mervyn King (14) 3-2 Aleksandr Oreshkin
Ondanks dat Mervyn King een veel hoger gemiddelde had dan Aleksandr Oreshkin moest hij wel toezien hoe de Rus de eerste twee sets kon pakken. King gooide goed en won de volgende twee sets ook met 3-0 en 3-1. 

In de vijfde set sloeg King op het goede moment toe en won de beslissende set met 3-0 en daarmee de partij. In de volgende ronde wacht Jelle Klaasen of Joe Cullen. 

Aleksandr Oreshkin won wel van Paul Lim, maar verloor later op de avond van Mervyn King. (PRO SHOTS/Action Images)
Aleksandr Oreshkin won wel van Paul Lim, maar verloor later van Mervyn King. (PRO SHOTS/Action Images)