WK Darts: Whitlock sneuvelt weer snel, Taylor door

Keita Ono 2-0 Alex Tagarao (voorronde)
Het duel tussen de winnaars van de kwalificatietoernooien uit Japan en de Philippijnen. Keita Ono won met 2-0 mede door een finishpercentage van maar liefst 75 procent. Hij mocht later op de avond aantreden tegen Phil Taylor. 

Simon Whitlock (10) 2-3 Ricky Evans
Whitlock heeft een matig jaar achter de rug, maar kwam in de eerste ronde snel 2-0 voor in sets. De partij leek beslist Whitlock brak de Engelsman, gevolgd door een 121-finish. De Australiër kreeg twee matchdarts in de derde leg, maar daarna keerde de partij dramatisch. 

Evans kreeg het goede gevoel en drong een vierde set af. Het werd zelfs 2-2, waardoor een beslissende set nodig was. In de beslissende set brak Whitlock Evans direct, maar Rapid Ricky herstelde dat direct. Evans kwam daarna voor het eerst voor in de wedstijd, maar Whitlock dwong een verlenging af. Er moest in de beslissende set met twee legs verschil worden gewonnen. 

Whitlock kreeg opnieuw pijlen om te een break te plaatsen, maar hij gooide 68 niet uit. Evans kam opnieuw op voorsprong, maar via dubbel zestien werd het 3-3. De Australiër daarna geen druk zetten en kwam Evans met een 65-finish op 4-3, Whitlock opende echter de achtste leg met een 180'er en zorgde met twaalf pijlen voor 4-4 op het bord. Een 78-finish bracht Evans op 5-4, waarna hij de partij afmaakte met een fabelachtige 130-finish. 

Vincent van der Voort (15) 3-0 Loz Ryder
Vincent van der Voort had geen problemen met Loz Ryder. Het werd 3-0.


Phil Taylor (3) 3-0 Keita Ono
Phil Taylor had geen enkel probleem met Keita Ono. De zestienvoudig wereldkampioen won van Ono met 3-1, 3-0 en 3-0. Hij sloot af in de laatste set met finishes van 167 en 121. Taylor treft na de kerst nu Kevin Painter.