FOK! Wat een weer: Sint Maarten!

De kinderen hebben vanavond geen geluk met het lopen van Sint Maarten. De hele dag is het overwegend droog, soms valt er wat lichte (mot)regen. De wind is aan zee vrij krachtig en landinwaarts wat gematigder. In de avond trekt de wind aan en moeten de kindjes goed op hun lampion passen. De temperaturen liggen nog steeds te hoog voor de tijd van het jaar met zo'n 15 graden gemiddeld. 

Ouwesok plaatste gisteren deze foto in het FotoForum. Hij wist me niet te vertellen om welke paddo het ging, wellicht hebben mijn trouwe lezers een antwoord?

Paarse paddo op een boom (Foto: Ouwesok)
Paarse paddo op een boom (Foto: Ouwesok)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* Sint Maarten, de schutspatroon van Utrecht, viert vandaag zijn naamdag. Vanavond mogen kinderen met hun lampion langs de deuren om snoep te vragen nadat ze een liedje hebben gezonden. Een bekend liedje is: "Sint Maarten, Sint Maarten, de koeien hebben staarten, de meisjes hebben rokjes aan, daar komt Sinte Maarten aan"

* Einde van de Eerste Wereldoorlog. De Eerste Wereldoorlog duurde van 28 juli 1914 tot 11 november 1918. 11 november is de dag dat de wapenstilstand tot stand kwam. 


Sint maarten