Aanslag Bataclan mogelijk antisemitisch van aard

De slachtpartij in het Parijze theater Bataclan lijkt niet helemaal willekeurig gekozen te zijn. Zoals we inmiddels gewend zijn van de religie van de vrede lijkt het er sterk op dat hier opnieuw sprake is van antisemitische sentimenten.

Het gebouw is namelijk lange tijd in joodse handen geweest en is pas recentelijk (2 maanden geleden) verkocht. Bovendien heeft het theater meerdere malen ruimte geboden aan pro-Israëlische evenementen. De Israëlische grenspolitie Magav heeft er bijvoorbeeld een bijeenkomst gehouden. Dit alles tegen het zere been van mensen die tegen het bestaan van een joodse staat zijn.

In 2007 en 2008 waren er al antisemitische acties rondom het theater en in 2011 kreeg de Franse politie al lucht van een geplande aanslag op het theater.

Dat de aanslag juist gisteren plaatsvond, tijdens een concert van de Eagles of Death Metal, lijkt ook niet helemaal uit de lucht te vallen. De band speelde afgelopen zomer in Israël. Hierop was felle kritiek vanuit Anti-Israëlische pro-Palestijnse hoek, maar dit hebben de heren muzikanten naast zich neergelegd.

Gisteravond schoten islamofacisten 10 tot 15 minuten in op het publiek dat was samengekomen om een leuke avond met leuke muziek te hebben. Onder het roepen van 'Allah is groot' en 'voor Syrië' zijn zo'n 87 bezoekers afgeslacht.


Gezellige jongens met een mening.