Golfers Besseling, Lafeber, Saxton naar finale Q-School

Golfers Wil Besseling, Maarten Lafeber en Reinier Saxton hebben zich via Stage Two geplaatst voor de finale van de Qualifying School op de European Tour. De golfers speelden de afgelopen dagen samen met andere Nederlanders de tweede ronde op verschillende golfbanen in Spanje.

Op Panoramica liet Saxton er maandag geen twijfel over bestaan dat hij de finale wilde halen. Hij stond na de derde dag gedeeld 24e, waar alleen de beste achttien golfers zich zouden plaatsen voor de eindronde. Met een ronde van 64 slagen klom hij op naar de vierde plaats in het klassement. Darius van Driel kwam ook in actie op Panoramica, maar had met een slotronde 68 drie slagen te veel om naar de finale te mogen. Hij werd gedeeld 26ste.

Op de golfbaan van Lumine wist Lafeber met een solide toernooi zich te plaatsen De Eindhovenaar liep rondes van 3x 68 en 1x 69. Hij hadeen totaal van -11, wat goed was voor de gedeelde dertiende plaats. Jurrian van der Vaart liep op deze baan de finale mis. Hij had een totaal van -8 en had uiteindelijk twee slagen te veel nodig. Robin Kind kwam op een 52e plaats niet in de buurt van de beste achttien.

Op Campo de Golf El Saler deed Wil Besseling het uitstekend. De Noord-Hollander sloeg op de 72 holes slechts vijf bogeys en eindigde met zijn totaal van -8 gedeeld vijfde. Robbie van West had geen goed toernooi. Hij had een totaal van +16 en eindigde bijna laatste.

Ook Taco Remkes wist zich niet te plaatsen voor de Final Stage. De Amsterdammer kwam op Las Colinas in de laatste ronde niet verder dan een 73 (+1) en eindigde als gedeeld 42ste.

Besseling, Lafeber en Saxton zullen in de finale Daan Huizing ontmoeten, die zich rechtstreeks plaatste op basis van de 25e plek op de Challenge Tour, één niveau onder de European Tour. De finale van de Q-School wordt van 14 t/m 19 november gespeeld op de golfbaan van het PGA Catalunya Resort in Girona, Spanje. Voor de De beste 25 golfers van de Q-School ligt er een tourkaart klaar voor de European Tour. Het niveau waarop ook Joost Luiten actief is.

Alle standen zijn terug te vinden op de site van European Tour.