Permanente dood in Steam Greenlight-game

Permanente dood in een game; dat lijkt voor een gamer weggegooid geld. Toch is er een game die zo gaat werken. Word je doodgeschoten dan is het klaar, je 'play' knop wordt grijs en onbruikbaar. Je kan nooit meer spelen. De tien euro die je voor de game hebt neergelegd is waardeloos en de kans op wraak is nul procent. Elke stap kan je laatste zijn. Dit is het idee achter One Life.

One Life staat ondertussen op Steam Greenlight en is nogal opmerkelijk te noemen. Op de site van ontwikkelaar Kefir! staat dat de game tien dollar gaat kosten. Je krijgt hiervoor een survivalgame terug die je met wat pech slechts enkele minuten kan spelen. Toch is neergeschoten worden niet altijd permanente dood. Een speler die jou neutraliseert kan ook kiezen alles te stelen, je te vernederen, je als slaaf te gebruiken, je gevangen te nemen, je te vergeven of uiteindelijk te vermoorden.

One Life wil ook uitbreiden op het survivalgenre. Als je maar één kans hebt, denkt de ontwikkelaar dat de kans groter is dat mensen gaan samenwerken en een nederzetting creëeren. Als je liever op een road trip gaat kan dat natuurlijk ook. Het is mogelijk (met vrienden) zogenaamde baatletrucks te maken en rond te rijden.

Owja had ik al verteld dat er zombies in de game zitten? Dat blijkt ook voor deze game namelijk de norm te zijn. Het is dus ook mogelijk je geld te verliezen doordat een zombie aan je arm zit te knagen. Daarnaast valt op de site te lezen dat je behalve eten en drinken ook meer natuurlijke levensbehoeften nodig hebt. Welke deze zijn, wordt er niet bij vermeld.

One Life is te pre-orderen voor tien dollar op de site van de game. De game zal enkel voor pc uitkomen. Mocht je geen interesse hebben op de site dan kan je de game ook hier vinden op Steam Greenlight.