Arrestaties na bijeenkomst over azc Rotterdam

De politie heeft donderdagavond meerdere keren moeten ingrijpen tijdens een informatiebijeenkomst over de komst van een asielzoekerscentrum in Rotterdam-Beverwaard. De tent, waarin de bijeenkomst gehouden werd, was niet groot genoeg voor alle belangstellenden. Onder de mensen die buiten moesten blijven staan, ontstond onrust en zij weigerden weg te gaan, aldus een woordvoerster van de politie.

Toen de bijeenkomst bijna was afgelopen en de groep van ongeveer honderd mensen nog niet weg wilde, en een aantal mensen hun gezicht gingen bedekken, heeft de mobiele eenheid charges uitgevoerd. Een klein clubje verplaatste zich naar een paar straten verderop, waar ze een tram blokkeerden en met stenen naar politieauto's gooiden. Daarop is opnieuw een charge uitgevoerd en zijn drie mensen aangehouden. De verdachten zitten vast voor het vernielen van politieauto's.

In de speciaal opgezette tent nam de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb de tijd om aan omwonenden uit te leggen waarom er in de wijk een azc moet komen. Het nieuw te bouwen azc in Rotterdam-Beverwaard moet vanaf volgend jaar aan zeshonderd vluchtelingen onderdak bieden.

Arrestaties na bijeenkomst over azc Rotterdam
Arrestaties na bijeenkomst over azc Rotterdam (Foto: ANP)