Staatssecretaris krijgt wilderiaanse beveiliging

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) krijgt sinds zondag verhoogde beveiliging. Zijn vervoer was al een tijd beveiligd, nu wordt ook zijn woonstede bewaakt door twee mobiele bewakingsinstallaties. Tevens wordt de omgeving onderzocht. Zo worden van alle auto's in de buurt de kentekens geregistreerd, schrijft het Algemeen Dagblad.

De staatssecretaris werd ongekend populair toen hij, geheel in lijn met de VVD richtlijn ten aanzien van beloftes, bewoners van het dorpje Oranje 700 asielzoekers extra in de mik schoof.

Andere beroemde beloftebrekers uit VVD huize zijn Mark Rutte die zijn belofte over geen cent naar de Grieken verbrak en Dijkhoff's voorganger Teeven die zijn belofte geen proefverlof voor Volkert van der Graaf niet kon waarmaken. Het is verder nog niet geheel duidelijk of VVD'er Dijkhoff nu asielzoekers wilde helpen of VVD'er Hennie van der Most met zijn noodlijdende bungalowpark.

Update 13.20 uur
De naam Teeven dook al eerder op in het Oranjeasielgate, schrijft RTV Drenthe. PVV'er Fritsma beschuldigde Teeven van belangenverstrengeling. Teeven stelde vervolgens dat Fritsma appels en peren bij elkaar sleept en er dan chocola van maakt.