Zondige foto's afgeplakt voor asielzoekers

Hoewel ze qua christelijke treurigheid wel het een en ander gewend moeten zijn in Bunschoten-Spakenburg, is het de gemeente tóch gelukt om hier een nieuw hoogtepunt dieptepunt in te bereiken. Om asielzoekers niet al te zeer voor de religieuze schenen te schoppen, zijn afbeeldingen in een tijdelijke opvang -een sporthal- afgeplakt.

Het gaat om afbeeldingen die ooit bedoeld waren om een sporthal wat op te fleuren. Een evenementenbureau bracht allerlei 'Hollandse taferelen' aan. Hierbij zijn ook afbeeldingen te zien van mensen die gezellig aan een drankje zitten en een foto van de Amsterdamse wallen.

Vrolijkheid en een straat waar regelmatige zondige dingen gebeuren; dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. In de sporthal worden zo'n 150 asielzoekers opgevangen. De gemeente heeft die mensen gelukkig behoedt voor deze taferelen.

"Er stond Moulin Rouge op", aldus een censurist. "En op het moment dat je maar enigszins aanstoot aan iets kunt geven, is het verstandig om dat van tevoren netjes af te plakken", klonk het vroom.

Binnen de gemeente jeukt het al sinds mensenheugenis van de relikneuzen. Het zou zomaar kunnen dat enkelen van hen, met de komst van de asielzoekers, hun kans schoon zagen om te doen wat ze al een tijdje van plan waren. Maar het zou natuurlijk ook oprechte 'culturele bescherming' kunnen zijn, voor mensen die niet gewend zijn om foto's van bierdrinkende mensen te zien.