[eSports] G2A mag geen League of Legends-teams meer sponsoren

G2A.com is een site die kan rekenen op nogal verdeelde meningen. De doorverkoper van digitale keys wordt door de ene gamer de hemel in geprezen vanwege de lage prijzen, de ander vindt het pure diefstal omdat de keys op vaak dubieuze wijze worden verkregen en dan vervolgens worden doorverkocht, zodat de ontwikkelaars geen geld krijgen. Riot games, de maker van League of Legends, lijkt zich nu ook tegen G2A te keren en het lijkt erop dat de site een verbod krijgt om professionele League of Legends-teams te sponsoren.

Dat bevestigt developer relations manager J. Eckert op reddit. "We hebben ze al verbannen als een sponsor op 18 September, en we zijn niet van plan om dit te heroverwegen. Dit was geen makkelijke beslissing, maar tijdens gesprekken met G2A kwamen we nooit tot een akkoord. We vinden het absoluut niet leuk dat dit de inkomsten van teams zal beïnvloeden, maar we hebben ze zoveel mogelijk op de hoogte gehouden tijdens de gesprekken om verrassingen te voorkomen."

Dit betekent niet dat G2A per direct alle sponsoring aan teams moet stopzetten. Wel moeten alle teams alle verwijzingen naar de site verwijderen tijdens het League of Legends-wereldkampioenschap, dat op dit moment aan de gang is.

De ban komt niet geheel als onverwacht. G2A verkoopt namelijk League of Legends-accounts en diensten om je rank te boosten, zodat je direct naar de hoger geplaatste leagues kan. Dit alles is tegen de regels van League of Legends.

G2A
G2A mag geen League of Legends-teams meer sponsoren