Morgen (7-10) gaan we allemaal dood! *O*

Het heeft er alle schijn van dat uw schrijver donderdag zijn 36ste verjaardag niet zal kunnen vieren. We gaan morgen namelijk allemaal dood! Volgens de sekte eBible uit Philadelphia zal God die dag onze planeet vernietigen met vuur.

Chris McCann van eBible is meer dan een week te laat, want eigenlijk zouden wij vorige week allemaal al de pijp uitgaan. Helaas is dit dus niet gebeurd, maar de beste man is er heilig van overtuigd dat we morgen dan echt massaal het loodje zullen leggen.

"Volgens de Bijbel zal de wereld op zeven oktober vergaan en zal onze planeet overspoeld worden door vuur", aldus McCann aan Het Nieuwsblad. "God heeft ooit de eerste aarde vernietigd door die planeet te laten overstromen. Hij heeft toen beloofd dat zijn volgende vernietiging niet meer met water zou zijn, maar met vuur."

De geestelijke baseert zijn bewering op de voorspellingen van radiopresentator Harold Camping, die al een poosje het tijdelijke met het eeuwige heeft gewisseld. Deze beloofde ons dat we op 21 mei 2011 al zouden sterven. Helaas ging dat feestje niet door, dus werd de datum aangepast naar oktober van dat jaar. En weer niks. In 2013 legde hij zelf maar het loodje.

Toch denkt McCann het ditmaal bij het juiste eind te hebben. Op 21 mei 2011 stopte God met zijn selectie van diepgelovigen die het Einde der Tijden zouden overleven. Daarna zou de beste man niet-gelovigen selecteren die de pijnlijke dood zullen overleven. Bovengenoemde sekte rekende uit dat Onze Lieve Heer hier zestienhonderd dagen nodig voor moet hebben gehad, en laat de einddatum nu net op 7 oktober 2015 liggen.

McCann is dan ook weinig hoopvol. "Er is een grote kans dat het deze keer echt zal gebeuren." Toch houdt hij een slag om de arm: "Er zit een kleine kans in dat er helemaal niets gebeurt."