'We hebben nog maar 18 dagen te leven'

Geef je vrouwtje nog maar even een goeie beurt, want eind deze maand is het definitief voorbij. Volgens steeds sterker wordende voorspellingen en geruchten zal de aarde op 28 september niet meer bestaan. Onze planeet wordt namelijk getroffen door maar liefst zes asteroïdes.

De geruchten en voorspellingen over het einde der tijden in september 2015 gingen al langer, maar nog nooit waren ze zo hevig als nu. Verschillende christelijke splintergroeperingen waarschuwen voor de Apocalyps.

Op 28 september krijgen we namelijk een bloedmaan te zien, een natuurfenomeen dat het Einde der Tijden voorspelt. in de Bijbel staat namelijk letterlijk: "De zon wordt omgetoverd tot duisternis en de maan tot bloed voor de komst van de grote en glorieuze dag van de Heer."

En laten er nu net zes enorme rotsblokken rond de aarde cirkelen die naar verwachting allemaal eind deze maand zullen inslaan. Drie van deze asteroïdes zijn maar liefst 280 meter lang en zullen inslaan op 22 en 24 september. Dergelijke inslagen zullen een compleet continent verwoesten. De andere drie rotsblokken zijn met een grootte van 57 meter weliswaar een stuk kleiner, maar kunnen alsnog een complete metropool van de aardbodem wegvagen.

Onder de prominenten die de Apocalyps voor deze maand op de planning hebben staan, is niemand minder dan John Hagee. Deze Amerikaanse dominee heeft hier een boek over geschreven, dat vorig jaar een van de best verkochte boeken in de VS was.

Rev Efraid Rodriguez, een zelfbenoemde profeet, zegt een visioen te hebben gehad. Zo zag hij een van de rotsblokken inslaan bij de stad Arecibo in Puerto Rico, waarna een allesvernietigende aardbeving van maar liefst 12 op de schaal van Richter onze aardkloot zal vernietigen.

Overigens houdt de NASA weer eens alles onder de pet. Zij zeggen dat we absoluut niet bang moeten zijn voor inslagen van asteroïdes op onze planeet. "De komende paar eeuwen zal geen grote meteoriet ons raken", aldus NASA.

ImpactGaan we nu eindelijk allemaal dood?