Nijpende tekorten dreigen bij voedselbanken

Bij de voedselbank in Arnhem is een tekort ontstaan aan lang houdbare producten. Hierdoor is de voedselbank binnenkort  niet langer in staat om al haar klanten te voorzien van een toereikend pakket om de week door te komen. Op dit moment wordt het gemis van houdbare producten gecompenseerd met verse producten, maar dat is geen lange termijnoplossing.  

Ook in de regio Haaglanden dreigen er tekorten te ontstaan laat een woordvoerder weten in een reactie.  Op dit moment is er geen actuele informatie bekend van de overige regio’s. Wel laat de woordvoerder desgevraagd weten dat de acht regionale distributiecentra en 161 voedselbanken enorm veel behoefte hebben aan producten zoals koffie, rijst, pasta, pastasauzen, houdbare melk en bijvoorbeeld groenten en soep in blik.

Jaarlijks zijn zo’n 94.000 mensen, waaronder 37.600 kinderen, afhankelijk van de hulp van de voedselbank. In 2014 steeg het aantal gezinnen dat aangewezen was op de voedselbank met 11 procent. Ook kreeg de voedselbank meer aanvragen van zzp-ers, mkb-ers en mensen met hypotheekschulden.

Update 15:21 uur
Zojuist bereikte ons het bericht dat ook de voedselbank in Rotterdam een oproep doet om lang houdbare producten te doneren. Ook daar zijn de conserven schaars. Volgens de woordvoerder van de voedselbank, is de situatie in de overige vijf regio's vergelijkbaar met de situatie in Arnhem, Haaglanden en Rotterdam.

tekorten dreigen bij voedselbanken
tekorten dreigen bij voedselbanken