Jury voelt nattigheid bij synchroonzwemmen

De Russinnen hebben ter afsluiting van de WK synchroonzwemmen in Kazan zoals verwacht ook de titel op de vrije combinatie veroverd, een betrekkelijk nieuw en spectaculair nummer voor maximaal tien deelneemsters met onderdelen naar keuze uit solo-, duet-, trio- en teamprogramma's. De kür van de favorieten werd beloond met 98,3 punten, meer dan genoeg om China (96,2) en Japan (93,8) voor te blijven.

Vlekkeloos verliep de laatste finale in deze zwemdiscipline niet. Juryleden moesten zaterdag hun werk doen met de regenjas aan onder moeders zwarte paraplu. De tijdelijke overkapping van het voetbalstadion waar twee zwembaden zijn neergelegd, bleek toen de weergoden even niet meer meewerkten allesbehalve waterdicht. "Je mag dat een tikkeltje komisch noemen", reageerde het Canadese teamlid Claudia Holzer met gevoel voor understatement op de nattigheid.

Ook begaf een onderwaterluidspreker het tijdens de Russische voorstelling in de Kazan Arena. "We hoorden alleen nog wat gekraak, geen muziek", vertelde zwemster Aleksandra Patskevitsj 'in shock'. "Van het slechte weer hadden we geen last. Wel was het behoorlijk koud toen we stonden te wachten voor de start."

Jury voelt nattigheid bij synchroonzwemmen
Jury voelt nattigheid bij synchroonzwemmen (Foto: ANP)