Prince komt nog dit jaar met nieuw album

Prince heeft zijn 38e album alweer klaar. De plaat verschijnt volgens 3rdEyeGirl, de band waarmee Prince sinds vorig jaar optreedt, nog dit jaar. "Wij denken dat het album al heel snel verschijnt, maar er is nog geen verschijningsdatum vastgelegd. We kunnen niet wachten tot iedereen het hoort", vertelden de dames aan de BBC.

De nieuwe plaat, die The Hit & Run Album gaat heten, is 'super experimenteel'. "Dit album is super funky. Het is echt voor de super hardcore fans die elk nummer dat is opgenomen kennen. Het is hit na hit en meer voor de fans die willen horen wat Prince te zeggen heeft dan voor diegenen die de klassieke Purple Rain-sound willen horen."

Het nummer Hardrocklover, dat Prince begin deze maand deelde, is de eerste single van The Hit & Run Album. Op de plaat staat ook een versie van 1,000 Hugs and Kisses, dat Prince al sinds begin jaren negentig speelt maar nooit eerder uitbracht, en een nieuwe versie van This Could Be Us. "This Could Be Us is zo'n klassiek nummer, het is zo mooi en de tekst is prachtig, de productie is fenomenaal", aldus 3rdEyeGirl. "Maar deze nieuwe versie op de Hit & Run cd is totaal verschillend. Het nummer is super cool en klinkt industrialistisch." 1,000 Hugs and Kisses is volgens de band van Prince een echte 'feel-good love song'. "Om met je man of vrouw mee op de dansvloer te staan."

De twee laatste albums van Prince, Plectrumelectrum en Art Official Age, verschenen in september. "Alles gaat heel snel. Elke dag is er wel iets nieuws. Dat kan een lied zijn of een aantal nummers, je weet het nooit."

Prince komt nog dit jaar met nieuw album
Prince komt nog dit jaar met nieuw album (Foto: BuzzE)