Historisch dieptepunt voor golfer Woods

De geplaagde Tiger Woods heeft in zijn imposante golfloopbaan zaterdag op de Old Course in St. Andrews een nieuw dieptepunt bereikt. De 39-jarige Amerikaan wist zich bij het Brits Open in Schotland niet te plaatsten voor de laatste twee rondes in de finale. Met een score van 151 slagen (76 en 75) miste Woods de cut ruimschoots. Ook bij het voorgaande US Open moest hij zijn koffers vroegtijdig pakken. Nooit eerder sneuvelde Woods bij twee majors op rij in een vroegtijdig stadium.

Woods, drievoudig winnaar op het Brits Open, moest zaterdag met nogal wat andere spelers terugkeren op de baan om zijn tweede ronde te voltooien. Het toptoernooi werd na vrijdag echter ook op zaterdag geteisterd door slecht weer. Wegens harde wind moesten de spelers in de ochtenduren snel weer naar binnen. In de loop van de middag kon het toernooi alsnog worden hervat.

Met de derde ronde op zondag is de vierde en beslissende ronde verschoven naar maandag. Het is pas de tweede keer dat het Brits Open na het weekeinde wordt afgesloten. Dat gebeurde eerder alleen in 1988.

Historisch dieptepunt Woods
Historisch dieptepunt Woods (Foto: ANP)