Hockeyers Oranje Zwart ten koste van Amsterdam naar eindstrijd

Oranje Zwart heeft zondag de finale om de landstitel bereikt. In de derde en beslissende wedstrijd was de Eindhovense formatie met 4-1 te sterk voor Amsterdam.

Wie verwacht had dat OZ na de 4-3 nederlaag van zaterdag vol power en passie aan het duel begon, kwam zondag bedrogen uit. Binnen zes minuten schoot Mirco Pruyser Amsterdam op voorsprong. De spits, die zaterdag de golden goal maakte, haalde weliswaar mooi uit met zijn backhand, maar kreeg daar ook alle ruimte voor van verdediger Rashid Mehmood.

OZ had het aan doelman Vincent Vanasch te danken dat het kort daarop niet 0-2 kwam te staan. Hij redde prachtig op een inzet van Santi Freixa. Naar mate de eerste helft vorderde, kwamen de Brabanders beter in de wedstrijd. Juist toen Amsterdam met een mannetje minder stond wegens een groene kaart van Justin Reid-Ross, maakte Bob de Voogd de gelijkmaker.

De Voogd scoorde drie minuten na rust zijn tweede treffer. De aanvaller ontving een pass van Mehmood en tikte de bal onder Amsterdam-doelman Goedegebuure door het doel in. Amsterdam kreeg vervolgens een strafcorner, maar Reid-Ross zag zijn schot naast het doel belanden. Mink van der Weerden was even later aan de andere kant wel succesvol: 3-1.

Amsterdam probeerde het wel, maar de strafcorners waren niet aan Reid-Ross besteed en schoten van Valentin Verga en Robert Tigges werden door OZ-doelman Vanasch onschadelijk gemaakt. Mehmood maakte een kwartier voor tijd een einde aan alle Amsterdamse illusies: 4-1.