Houston Rockets gaat door in NBA

Voor de eerste keer in zes jaar heeft het basketbalteam van de Houston Rockets de tweede ronde bereikt in de play-offs van de Western Conference in de NBA. De ploeg uit Texas schakelde dinsdagavond (lokale tijd) voor eigen publiek de Dallas Mavericks uit. De thuisclub zegevierde met 103-94. Daarmee kwam de eindstand in de best-of-seven serie op 4-1. Na de winst van de titel in 2011 haalden de Mavericks niet één keer de volgende ronde meer in de play-offs.

James Harden was met 28 punten de topscorer bij de Rockets. Terrence Jones was vooral in het vierde en laatste kwart op dreef bij de thuisploeg. Hij nam in de eindfase tien punten voor zijn rekening en eindigde daarmee op vijftien punten. Ook Dwight Howard (achttien punten, negentien rebounds) en Josh Smith (twintig punten, acht rebounds) hadden een flink aandeel in de beslissende zege.

De San Antonio Spurs hebben een 3-2 voorsprong genomen in het duel met de Los Angeles Clippers. In LA zegevierden de Spurs met 111-107, waardoor de ze serie in eigen huis kunnen beslissen.