Centrum Oisterwijk weer vrijgegeven na vondst verdacht pakketje

Op De Lind in Oisterwijk is zondagmiddag op een terras een verdachte tas gevonden. De straat was deels afgesloten. Inmiddels is bekend dat de tas onschadelijk is. De vondst veroorzaakte veel commotie.

Een explosievendeskundige van de politie onderzoekt de tas. Op het afgesloten deel van de straat zijn veel horecazaken gevestigd. De brandweer en een ambulance staan stand-by.

De tas was van een fiets gevallen en door iemand op het terras gezet. Een klant die het niet vertrouwde belde de poltie. Uit de tas zouden draden te zien zijn, wat zou kunnen duiden op een explosief. De eigenaar van De Swaen baalt van de situatie. Hij heeft geen goed woord over voor de beller. "Ik heb de man gevraagd waar hij het lef vandaan haalt om 112 te bellen. Hij vond dat hij het moest doen. Iedereen lacht erom hier."

Update 18.48 uur
De explosieven verkenners vragen assistentie van de Explosieven Opruimings Dienst Defensie. Het is nog onbekend wat er in het pakketje zit. Ook een extra brandweerwagen wordt opgeroepen.

Update 19.32 uur
In opdracht EOD-D wordt het afgezette gebied vergroot naar 100 meter rondom vindplaats van de verdachte tas. Een explosievendeskundige is met een explosievenspeurhond bij de tas geweest. Waarna de tas niet vertrouwd werd. 

Update 19.49 uur
Mogelijk zitten er inderdaad explosieven in de tas, hoewel dit officieel nog niet zeker is. Ondertussen is de politie een zoekactie gestart naar de mogelijke verdachte, zie de tweet van burgernet onderaan dit artikel.

Update 21.05 uur
Volgens omstanders wordt de situatie ter plekke steeds serieuzer. De politie zou volgens een getuige "jullie hebben geen idee" hebben gezegd tegen grappende toeschouwers. 

Een explosievenverkenner van de politie heeft de verdachte tas geopend. Daarin zouden pakketjes zitten die aan elkaar verbonden waren met draden. Ook de robot is aanwezig om het pakketje van een veilige afstand verder te onderzoeken. Burgemeester Hans Janssen kwam poolshoogte nemen van de situatie.

Update 21.10
De locatie is vrijgegeven. Het blijkt toch niet om een bom te gaan. Wat er dan in de tas met draden aan elkaar zat is niet bekend gemaakt.