X-Men: Apocalypse: Lucas Till terug als Havok

Terwijl de opnames voor de derde film uit de decennia-overspannende X-Men-trilogie op het punt staan te beginnen, maakt regisseur Bryan Singer nog een extra stukje casting bekend: Lucas Till, die in X-Men: First Class de rol van Havok speelde, zal deze rol opnieuw vertolken in X-Men: Apocalypse.

Singer maakte dit bekend via zijn Instagram-account, waarop hij een foto uit Matthew Vaughns First Class en eentje van Till zelf plaatste.

De terugkeer van het personage betekent dat de broers Alex en Scott Summers, respectievelijk Havok en Cyclops, voor het eerst samen in dezelfde film te zien zijn. Cyclops, toen nog gespeeld door James Marsden, had een terugkerende rol in de eerste X-Men-trilogie uit het vorige decennium. Hier wordt hij gespeeld door Tye Sheridan. Dit heeft wat vragen opgeroepen in diverse media, omdat Havok verondersteld wordt Cyclops' jongere broer te zijn, terwijl Till ouder is dan Sheridan en bovendien zijn rol al speelde in een film die zich in de jaren 60 afspeelde. Apocalypse zal zich in de jaren 80 afspelen, wat de terugkeer van dezelfde acteur als in First Class sowieso al opvallend maakt. De exacte relatie tussen de personages in de continuïteit van deze films zal zich echter nog moeten onthullen.

X-Men: Apocalypse verschijnt volgend jaar mei in de bioscoop, en heeft een inmiddels rijk gevulde cast: naast Sheridan en Till zijn dat nieuwkomers Oscar Isaac (Apocalypse), Sophie Turner (Jean Grey), Alexandra Shipp (Storm), Kodi Smit-McPhee (Nightcrawler), Lana Condor (Jubilee), Ben Hardy (Angel) en Olivia Munn (Psylocke). Daarnaast wordt verwacht dat James McAvoy (Professor X), Michael Fassbender (Magneto), Rose Byrne (Moira McTaggert), Jennifer Lawrence (Mystique), Nicholas Hoult (Beast) en Evan Peters (Quicksilver) terugkeren, met mogelijk cameo's voor Hugh Jackmans Wolverine, Halle Berry als de oudere Storm en Channing Tatum als Gambit, die later volgend jaar zijn eigen film krijgt.

x-men apocalypse
x-men apocalypse