Sportblog: Billenknijpen & de nieuwste wintersport

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

11-jarige met Down-syndroom maakt Doelpunt van de Maand in Schotland
De 11-jarige Jay Beatty zag afgelopen weekend een droom in vervulling gaan. Op 17 januari mocht hij in de rust van het duel tussen Hamilton en Celtic een penalty nemen, die onder luid applaus van het publiek werd gemaakt. Op zich niets bijzonders zul je denken, maar Jay heeft het Syndroom van Down.

Niet veel later maakte de Schotse voetbalbond echter bekend de treffer op te nemen in de strijd om het Doelpunt van de Maand voor januari. Jay troefde de concurrentie uiteindelijk met groot gemak af. Toen Jay te horen kreeg dat hij had gewonnen, was hij uiteraard enorm blij.


De droom van Jay Beatty ging in vervulling (Bron: YouTube)

Ophef rond billenknijpposter E3 Harelbeke
In 2013 zorgde Peter Sagan voor de nodige ophef door rondemiss Maja Leye in de billen te knijpen op het podium van E3 Harelbeke. Wekenlang werd de actie van Sagan besproken. De één zag er een onschuldig geintje in, de ander zag er een seksistische actie in. De organisatie van de wielerwedstrijd dacht dat het tijd was op dit alles weer eens op te rakelen met de nieuwe poster:

En uiteraard steekt de kritiek meteen de kop op. Vrouwenorganisaties waren er als de kippen bij. "Dit is flauwe onderbroekenlol", aldus nationaal secretaris Vera Claes van de progressieve vrouwenbeweging Zij-kant. Zij krijgt bijval van Femma. "Er moet een wielerwedstrijd worden gepromoot, geen lingerieshow", reageert adjunct-directeur Riet Ory, die de campagne ‘seksistisch en vernederend’ noemt tegenover sportwereld.be.

"De organisatoren gaven ons de instructie de aandacht te trekken, het liefst met iets ­pikants", laat Jan Pauwels van het West-Vlaamse ontwerp­bureau C-Design, dat de poster ontwierp, weten. "Je moet niet choqueren, maar je moet ook niet braaf blijven. Dan gaat je campagne onopgemerkt voorbij." Volgens de organisatie zouden slechts vijf op de duizend mensen zich aan de poster storen en met die vijf kun je geen rekening houden. Ze willen er trouwens ook echt geen twijfel over laten bestaan waar de oorsprong van de poster ligt:

Arantxa Sanchez Vicario is al haar miljoenen kwijt
Gedurende haar tennisloopbaan sloeg Arantxa Sanchez Vicario zo'n 45 miljoen euro bij elkaar. Dat deed ze onder andere door 26 WTA-toernooien en vier Grand Slams te winnen. Maar de Spaanse zegt nu totaal aan de grond te zitten. De Spaanse fiscus wil nog 3,5 miljoen euro van de voormalig nummer één van de wereld omdat ze vinden dat ze de belasting ontdoken heeft. Maar Sanchez zegt dat niet te kunnen betalen door financieel wanbeheer van haar vader, broer en een advocaat.

Wakeskaten, de nieuwste wintersport
Wat te doen als je bijna alle sporten al gezien hebt? Er zelf eentje bedenken natuurlijk. De Amerikaan Brian Grubb kwam op het idee om te wakeskaten, een combinatie van snowboarden, wakeboarden en skateboarden. Hij rijdt op een board waarop hij niet vastgegespt is.

De ideale locatie voor de sport is een meanderende kreek bijgenaamd 'Dragon's Tail' in Bjelasnica, dichtbij de Bosnische hoofdstad Sarajevo. Voortgetrokken door een mobiele lier laat Grubb zien dat zijn sport niet voor watjes is.


Wakeskaten! (Bron: YouTube)

Dortmund-trio met mondkapje in vliegtuig
Borussia Dortmund neemt met het oog op de derby van zaterdag tegen Schalke 04 geen enkel risico. Kevin Kampl, Neven Subotic en Shinji Kagawa kampen met maag- en darmklachten en stapten woensdag in Turijn het vliegtuig in met een mondkapje op. De reis naar het vliegveld, een dag na het met 2-1 verloren Champions Leagueduel met Juventus, had het drietal gescheiden van de groep afgelegd.

Kampl en Subotic werden dinsdag ziek en waren niet beschikbaar voor het duel. Kagawa bleef op de bank. "Ik hoop niet dat er meer spelers besmet zijn", had coach Jürgen Klopp voor het duel al aangegeven. Wij vinden het niet misstaan:

Peter Sagan kan ook golfen
Dat Peter Sagan een kunstenaar op de fiets is, is algemeen bekend. Hij voerde meermalen een wheelie uit, zelfs zonder handen bergop. Dat de Slowaak ook kan golfen is deze winter aan het licht gekomen. Als wielrenner bij Tinkoff-Saxo gaat dit uiteraard per fiets. Samen met trialbiker Vittorio Brumotti weet hij de balletjes aardig richting de hole te krijgen, maar of de eigenaar van de golfbaan blij is met de fietssporen? Wij betwijfelen het.


Sagan kan alles blijkt maar weer (Bron: YouTube)

Broers Cannavaro horen celstraf eisen
De broers Fabio en Paolo Cannavaro moeten vrezen voor een gevangenisstraf zo laat Novum weten. De 41-jarige Fabio, tegenwoordig trainer van het Chinese Guangzhou Evergrande, heeft volgens Italiaanse media een celstraf van tien maanden cel horen eisen, omdat hij in het verleden in eigen land een huis heeft betreden dat door de autoriteiten in beslag is genomen. De 33-jarige Paolo, speler van Sassuolo, verdwijnt mogelijk zes maanden achter de tralies, Fabio's vrouw Daniela hoorde vier maanden eisen.

De oudste Cannavaro, voormalig speler van Juventus en Real Madrid, wordt door de Italiaanse justitie vervolgd voor belastingontduiking. Inmiddels is al 1 miljoen euro aan goederen van de voormalig Italiaans international in beslag genomen. Ook een 180 duizend euro kostend jacht is nu in handen van justitie. Alle drie de verdachten zijn tegen de uitspraak in beroep gegaan en blijven daardoor voorlopig op vrije voeten.

Orica-GreenEdge maakt weer grappige muziekvideo
De mannen van de wielerploeg van Orica-GreenEdge staan bekend om hun hilarische muziekvideo's. Eerder brachten ze al hun eigen versies uit van Call Me Maybe van Carly Rae Jepsen, A Sky Full Of Stars van Coldplay en All Night Long van AC/DC. Deze keer moest Uptown Funk van Mark Ronson en Bruno Mars eraan geloven. Tijdens de hoogtestage in Zuid-Afrika werd het juweeltje in elkaar gezet met onder andere Luke Durbridge, Michael Hepburn en ploegleider Matt White.

"We hebben deze video gemaakt met de hulp van kinderen hier in het dorpje Graskop, met bewoners van een oude mijnstad, Pilgrim’s Rest en met het personeel van het resort waarin we verblijven." Zo vertelde cameraman Dan Jones.


Orica-GreenEdge op z'n best (Bron: YouTube/Orica-GreenEdge)