Depay kent geen twijfels meer

Trainer Phillip Cocu blijft nog steeds voorzichtig, maar topschutter Memphis Depay van PSV kent geen twijfels meer. "Ik weet dat PSV in de slotfase van het seizoen wel eens een grote voorsprong heeft verspeeld, maar dat gaan wij nu niet doen", zei de aanvaller na de klinkende zege zaterdag op FC Twente (0-5). "Nog vijf wedstrijden te gaan. Dit mogen we niet meer weggeven." PSV koestert aan kop van de ranglijst een comfortabele voorsprong en kan eind deze maand het kampioenschap binnenhalen.

De nederlaag vlak voor de interlandperiode in De Kuip tegen Feyenoord (2-1) zorgde plotseling weer voor wat twijfels over het aanstaande kampioenschap van PSV. In Enschede nam de ploeg die twijfels echter resoluut weg. "Ach, dat waren speculaties van de media, alleen maar omdat we een keer niet hadden gewonnen", bromde Depay. "Wij hadden zelf geen twijfels."

Met twee doelpunten tegen Twente voerde de 21-jarige aanvaller zijn totaal dit seizoen op naar negentien. "Ik wilde er nog veel meer maken, maar twee goals is ook prima."