Wüst na één seizoen weg bij Team Continu

Ireen Wüst houdt het na één jaar alweer voor gezien bij Team Continu, de ploeg van hoofdcoach Marianne Timmer. De 28-jarige Brabantse sprak vrijdag van een moeilijke beslissing. "Een puur op sportieve gronden gebaseerde, professionele keuze", laat de meervoudig olympische kampioene via een video op YouTube weten.

"Ik mis voor een groot deel de uitdaging", aldus Wüst. "Ook mis ik het trainen met de mannen, het sparren. Ik denk dat ik dat nodig heb om de komende drie jaar voor goud te gaan in Zuid-Korea. Ik moet naar mijn gevoel luisteren."

Wüst vertelt waarom in het filmpje waarom ze dit nieuws al in het lopende seizoen bekendmaakt. "Ik heb besloten om het zo vroeg mogelijk aan Marianne Timmer en mijn team te vertellen, omdat ik heel eerlijk wil zijn. En omdat ik het heel erg waardeer dat ik een kans heb gekregen afgelopen jaar."

De 28-jarige Brabantse benadrukt dat het niets met de coaches Timmer en Gianni Romme te maken heeft. "Daar kan ik persoonlijk heel erg goed mee. Ook met mijn ploeggenoten. Maar ik heb iets meer uitdaging nodig." In welke kleuren Wùst volgend seizoen te vinden zal zijn is nog niet duidelijk. "Ik heb met nog niemand gesproken. Er zijn nog geen plannen."

Het filmpje met Ireen Wüst waarin ze haar keuze toelicht. (bron: YouTube)