Weer hoofdrol voor Huisman in Amerikaanse film

Michiel Huisman heeft weer een hoofdrol te pakken in een Amerikaanse thriller. Dat heeft zijn agent dinsdag bekendgemaakt.

De Nederlandse acteur is binnenkort te zien in de bovennatuurlijke vertelling The Forest. De film vertelt over een jonge vrouw, een rol van Natalie Dormer, die op zoek gaat naar haar verdwenen tweelingzus. Tijdens haar queeste belandt ze in een bos vol boze en gekwelde geesten.

De opnames gaan in mei van start. Momenteel is Huisman bezig met een andere Amerikaanse film, de thriller 2:22. Hierin speelt de 33-jarige acteur een man die elke dag een reeks gebeurtenissen steeds opnieuw beleeft. Ook is Huisman deze zomer te zien in het drama The Age of Adaline, waarin hij het doek deelt met Harrison Ford.

De Nederlander was eerder al te bewonderen in kleinere rollen naast onder meer Brad Pitt in World War Z en Reese Witherspoon in Wild. Huisman speelt bovendien belangrijke rollen in hitseries als Game of Thrones, waar Natalie Dormer overigens ook een rol in speelt, en Orphan Black. De acteur vertrok een paar jaar geleden met zijn vrouw Tara Elders naar de Verenigde Staten om daar carrière te maken.

The Forest moet begin volgend jaar uitkomen.