PDC WK: Kim Huybrechts, Wade en White maken geen fout

De geplaatste spelers hebben zondagavond tijdens de eerste ronde van het wereldkampioenschap darts van de PDC geen enekele fout gemaakt. Kim Huybrechts, Dave Chisnall, James Wade en Ian White haalden allen de volgende ronde. Chisnall versloeg onze landgenoot Ryan de Vreede. 

Kim Huybrechts (18) 3-0 Michael Mansell
Huybrechts plaatst zich met een 3-0 zege voor Mansell voor de tweede ronde van het WK. Huybrechts stond goed te spelen getuige een gemiddelde van 99,40 per beurt. Dit had nog hoger kunnen liggen als hij in de tweede set niet zo'n moeite zou hebben op zijn dubbels. Hij pakte de set wel met 3-2. De eerste set won Huybrechts met 3-1.

De laatste set ging met 3-2 naar de Belg. Hij sloot af met een 146-finish.

Jani Haavisto 1-4 John Michael 
Haavisto is een Fin en speelt zijn tweede WK. Michael is de eerste Griek op het WK. Het is de laatstgenoemde die dit voorrondeduel met 4-1 wist te winnen. Michael had een gemiddelde van bijna 95, waar Haavisto op 84 bleef steken. De Griek speelt later op de avond tegen Ian White

Dave Chisnall (8) 3-0 Ryan De Vreede
De Vreede kende geen goed debuut op het wereldkampioenschap. Chisnall won met 3-0 en speelt in de volgende ronde tegen Benito van de Pas.

James Wade (6) 3-1 Jamie Lewis
Wade staat in de tweede ronde na een 3-1 zege op Jamie Lewis. Wade ging goed van start en pakte de eerste set met 3-1. Lewis greep zijn kans in set twee doordat Wade faalde op de dubbels. Hij pakte de set met 2-3.

Wade schakelde een tandje bij en gaf in sets drie en vier nog één leg weg. Hij won de laatste sets met 3-1 en 3-0. Wade treft in de volgende ronde Stephen Bunting of een qualifier.

Ian White (15) 3-1 John Michael
White had in het begin niets te duchten van Michael. Hij stond al snel 2-0 in sets voor. De Griek deed nog wat terug door de derde set te pakken. White kwam niet in de problemen en won vierde set met 3-1. White treft na de kerst in de tweede ronde Kim Huybrechts. 

Maandag komt de wereldkampioen van 2007 in actie. Raymond van Barneveld speelt tegen Rowby-John Rodriguez.

Maandag 22 december 20.00 uur
Jamie Caven (19) v Jason Hogg
Nolan Arendse v Alex Hon (P)
Michael Smith (22) v Mensur Suljovic
Raymond van Barneveld (14) v Rowby-John Rodriguez
Brendan Dolan (11) v Nolan Arendse/Alex Hon