Supporters Saint-Étienne gestoken bij rellen

Bij ernstige supportersrellen rondom de Europa League-wedstrijd tussen Saint-Étienne en de Oekraïense club Dnjepr Dnjepropetrovsk zijn donderdagmiddag in Kiev minstens elf Franse supporters gewond geraakt. Volgens de website van de Franse club werden ongeveer 100 fans in een bar aangevallen door fans van de tegenstander, die gewapend waren met messen en pistolen.

Elf supporters werden naar het ziekenhuis overgebracht. Zij liepen onder meer steekwonden op. Ook is er volgens getuigen met knuppels geslagen. Een onbekend aantal anderen liep lichtere verwondingen op. De vlam zou in de pan zijn geslagen nadat aanhangers van Saint-Étienne de Oekraïense vlag in brand hadden gestoken. Volgens de Franse krant Le Monde zijn minstens twee Oekraïense fans aangehouden, nadat twee Fransen hoofdwonden hadden opgelopen. Een adviseur van het Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken, Anton Gerasjenko, heeft dat op Facebook bevestigd. Dankzij de tussenkomst van de Franse ambassade konden supporters uiteindelijk veilig op de luchthaven van Kiev komen.

De wedstrijd eindigde overigens in een 1-0 overwinning voor Dnjepr Dnjepropetrovsk, dat daardoor overwintert in de Europa League.

De Oekraïense voetbalclub kwam deze zomer ook al negatief in het nieuws. Toen werden in de derde voorronde van de Champions League fans van FC Kopenhagen aangevallen.