Van der Vaart helpt HSV omhoog

Rafael van der Vaart heeft Hamburger SV zondag een goede dienst bewezen in het duel met FSV Mainz 05. De Nederlandse aanvoerder zorgde tien minuten na rust uit een strafschop voor de 2-0 in de wedstrijd die in 2-1 eindigde. Verdediger Cleber Reis had HSV na een half uur op voorsprong gezet. Van der Vaart werd vlak voor tijd gewisseld, waarna Shinji Okazaki nog wat terugdeed.

HSV scoorde pas negen keer, verreweg het laagste aantal van alle clubs in de Bundesliga. Defensief zit het een stuk beter in elkaar bij de ploeg uit de havenstad. Van der Vaart en zijn teamgenoten kregen er pas zeventien tegen. Alleen de top zes van de ranglijst hoefde minder vaak te vissen.

Door de zege staat HSV met vijftien punten op de dertiende plaats. Mainz heeft één punt meer en staat elfde.