Henk Krol krijgt De Zak Award 2014

De Zak Award wordt dit jaar uitgereikt aan Henk Krol. Dat meldt de Stadsschouwburg Amsterdam vrijdag. De award wordt ieder jaar toegekend aan een Bekende Nederlander die zich dat jaar heeft laten leiden door hebzucht en er publiekelijk een bende van heeft gemaakt.

De 50PLUS-fractievoorzitter krijgt de prijs vanwege zijn misstappen met de pensioenafdrachten van zijn personeel, het misbruiken van overheidssubsidies en het liegen tegen mogelijke adverteerders over de oplage van de Gay Krant, laat de Stadsschouwburg Amsterdam weten. "Ondertussen blijft Krol lachen alsof er niks aan de hand is. Daarom krijgt hij van Sinterklaas, zelf ook 50+, De Zak Award."

Via de website van de schouwburg konden mensen stemmen. Andere genomineerden waren ex-directeur van de stichting ALS Eric Nolet, de directie van de Nederlandse Zorg Autoriteit en de Common Linnets.

De prijs wordt tijdens Het Eerste Sinterklaasgala voor Volwassenen aan Krol overhandigd. Het is dit jaar de achtste keer dat De Zak Award wordt uitgereikt. Eerder mochten onder anderen Dirk Scheringa, Diederik Stapel en Jack Spijkerman met de twijfelachtige eer strijken.