Serieuze koper voor Caterham

Het Formule 1-team van Caterham lijkt gered te zijn. De curator en interim-teambaas Finbarr O’Connell meldt dat er een serieuze koper gevonden is die alles over wil nemen.

“Ik ben in gesprek met iemand die de renstal echt in de komende maand over wil nemen. De koper wil het team overnemen zoals het is met dezelfde mensen en dezelfde infrastructuur”, zegt O’Connell. “Dat zou voor mij een droomresultaat zijn, echt fantastisch.”

Wie het team over gaat nemen mag O'Connel niet vertellen, maar het gaat wel om “iemand met banden met Formule 1.” De verkoop van het team moet wel zo snel mogelijk rond komen. Volgens O'Connel moet dat geen probleem opleveren. “Het is iemand die net als ik weet dat het team kopje onder gaat als we niet snel iets doen. Het is een groot risico als je in gesprek gaat met mensen die niet weten hoe de sport werkt. Maar deze koper weet dat wel, en hij wil het echt doen”, gaat de curator verder. “Het is een geloofwaardige partij, met gedegen financiële ondersteuning. Als het doorgaat, maken we zo snel mogelijk iets bekend.”

Twee weken geleden werd Caterham nog van de ondergang gered door een crowdfundingactie, zodat het team nog in Abu Dhabi aan de start kon verschijnen. Het team is nog steeds in Abu Dhabi, waar een tweedaagse testsessie op het programma staat vandaag en morgen.