Psychedelische drug houdt Gooise politie bezig

Drie mensen hebben dit weekend ernstige gezondheidsklachten gekregen in Bussum en Laren nadat ze drugs hadden gebruikt. Het gaat om de psychedelische drug 2cb. De recherche stelt een onderzoek in naar de herkomst. Het trio is naar een ziekenhuis gebracht. Zondagavond lagen nog twee slachtoffers in het ziekenhuis, laat de politie weten.

Agenten kregen zaterdag rond 23.00 uur te horen dat iemand op de grond lag op de Mauvezand in Laren en zeer agressief reageerde. Toen ze daar aankwamen kwam een soortgelijke melding binnen vanuit het Zandgat. Beide mannen van 21 jaar verklaarden 2cb te hebben gebruikt. Hun toestand werd zondagochtend als stabiel omschreven.

Rond 04.00 uur troffen agenten na een melding een 20-jarige man uit Huizen aan op de Sint Vitusstraat in Bussum. Hij reageerde verward en agressief en verklaarde ook 2cb te hebben gebruikt. Hij is in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis. De man die op het Zandgat in Laren werd aangetroffen is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.