NBA-spelers pleiten voor minder wedstrijden

Enkele NBA-spelers hebben zich tijdens de voorbereiding op het nieuwe basketbalseizoen in de Verenigde Staten kritisch uitgelaten over het aantal te spelen wedstrijden. Onder anderen LeBron James en Dirk Nowitzki vinden een regulier seizoen te lang.

"We hebben geen 82 wedstrijden nodig om te bepalen welke acht clubs uit een Conference naar de play-offs gaan", zei Nowitzki tegen sportzender ESPN. "Te veel wedstrijden komt het spel niet ten goede. Maar ik snap de belangen. Iedere wedstrijd minder betekent minder inkomsten voor de clubs, de NBA, de eigenaren en de spelers."

Komend weekeinde experimenteert de NBA in een oefenwedstrijd met kortere duels. In plaats van 48 minuten worden er 44 minuten gespeeld. Voor superster LeBron James is dat echter niet de oplossing. "Zodra je in het veld staat maakt het niet uit of je 22 of 40 minuten speelt", zei James. "Tijdens wedstrijden is de fysieke inspanning groot, dus dan bereik je niets met het verminderen van speelminuten. Het gaat om het aantal wedstrijden."