Doden bij protestbijeenkomst oppositie Pakistan

Bij een protestbijeenkomst in Pakistan zijn zeven mensen om het leven gekomen. Dat heeft de partij van oppositiepoliticus Imran Khan zaterdag gezegd.

De bijeenkomst werd gehouden in een stadion in de stad Multan, in de oostelijke provincie Punjab. Nadat Khan een toespraak had gehouden en de bijeenkomst was afgelopen, probeerde de achterban van Khan massaal het stadion te verlaten. Zeven mensen werden onder de voet gelopen en overleden. Nog eens zo'n veertig mensen raakten gewond. Khan was op dat moment al vertrokken.

Volgens de politie waren er zo'n veertigduizend mensen op het evenement afgekomen. De partij van Khan gaf de lokale autoriteiten de schuld van het ongeluk. "Dit incident kon gebeuren omdat de lokale autoriteiten nalatig zijn geweest. We houden hen verantwoordelijk voor de tragedie tijdens de bijeenkomst", aldus Shah Mahmood Qureshi.

Khan, voormalig cricketspeler, protesteert sinds augustus samen met geestelijke Tahir-ul-Qadri tegen de regering van premier Nawaz Sharif in een poging haar tot aftreden te dwingen. De twee beweren dat Sharif door fraude te plegen aan de macht is gekomen. Internationale waarnemers hebben weliswaar onregelmatigheden geconstateerd, maar staan achter de uitslag van de verkiezingen.