Courtney Love heeft rol in opera

Courtney Love gaat een hoofdrol spelen in de popopera Kansas City Choir Boy. De zangeres en actrice is van 8 tot en met 17 januari te bewonderen tijdens het Prototype-theaterfestival in New York. Dat heeft Todd Almond, die de productie componeerde en de andere hoofdrol speelt, donderdag laten weten aan de New York Times.

Almond wilde Love graag in de opera omdat hij al jaren fan is van haar rockband Hole. "Ze heeft me altijd al gefascineerd. Ik ben dol op haar stem en ik vind haar een geweldige actrice en ik dacht dat ze het personage wel interessant zou vinden." De componist en de zangeres zijn de enige twee acteurs in de productie.

De 50-jarige zangeres, die te zien was in films als The People vs. Larry Flynt en Juno, hoorde een nummer uit de opera en was meteen om. "Ik vind het concept geweldig en ik houd van de muziek", zegt Love. De zangeres ziet de rol, van een vrouw in een relatie die haar dromen gaat najagen, als een uitdaging. "Ik ben op zoek naar dingen die anders zijn. Ik ben net klaar met een rocktoer door Australië en dat was leuk, maar dat doe ik al heel lang."