Geen cel meer voor Brabantse pedofiel

Een 36-jarige man uit Eindhoven die schuldig is bevonden aan ontucht met drie minderjarige jongens hoeft van de rechtbank in Den Bosch de gevangenis niet meer in. Tegen de man was zes jaar cel en tbs geëist, maar donderdag kreeg hij een gevangenisstraf van 565 dagen opgelegd. Die tijd heeft hij echter al in voorarrest gezeten. De rechtbank legde hem wel tbs met voorwaarden op.

De drie jongens werden tussen januari 2005 en november 2009 misbruikt door de man. Ook verleidde hij een jongen tot ontucht met een andere jongen. In een aantal gevallen maakte de Eindhovenaar foto's en filmpjes van de ontucht. Voor een van de jongens regelde hij daarnaast seksafspraken met volwassenen mannen. De man, die het kind naar de afspraken bracht en hem weer ophaalde, beloofde de jongen dat hij hiervoor zou betaald krijgen.

De Brabander is volgens de rechtbank verminderd toerekeningsvatbaar. Deskundigen hebben vastgesteld dat de man lijdt aan pedofilie en een persoonlijkheidsstoornis met narcistische trekken.

Als de rechtbank de Eindhovenaar een langere straf zou opleggen dan de 565 dagen, dan zou zijn in januari gestarte behandeling worden onderbroken, tekent de rechtbank aan. "Dit is niet gewenst vanwege de noodzaak van de behandeling en ter beperking van recidive", stelt de rechtbank.

Een van de opgelegde voorwaarden is een contactverbod met de slachtoffers.