Twee doden, 24 gewonden bij ongeval monstertruck

Bij het motorevenement in Haaksbergen is zondagmiddag een monstertruck op het publiek ingereden. Daarbij zijn twee doden gevallen. Vierentwintig mensen raakten gewond, van wie zes zwaar, laat de gemeente weten. De toestand van de zwaargewonden is kritiek.

De truck met reuzengrote banden reed met een bocht op de hekken met publiek erachter af, zo is op videobeelden te zien. Een ooggetuige sprak tegenover RTV Oost over een 'chaos'. "Het is een grote puinhoop." De man zag gewonden liggen. Veel mensen zijn overstuur.

De omgeving van het plein in het centrum van Haaksbergen waar het motorspektakel plaatsvond werd ruim afgezet. De politie was massaal aanwezig, meldt een ooggetuige. Ook de mobiele eenheid werd ingezet. Die was in de buurt vanwege de voetbalwedstrijd van FC Twente, dat zondag in het nabijgelegen Enschede tegen FC Utrecht speelde.

Na het incident op het evenement AutoMotorSportief, in het centrum van de Overijsselse plaats, werden drie traumahelikopters ingezet, waaronder een uit Duitsland. De brandweer riep het publiek op uit de buurt te blijven en hulpverleners vrij baan te geven.

In videobeelden van het incident - door bezoekers vanuit verschillende hoeken gefilmd - is te zien hoe de monstertruck, een voertuig met 1500 pk, eerst over een rij auto's heen rijdt. Daarna neemt hij een bocht naar links, recht op het publiek af. Dat kan geen kant op.