[JL] Eindhoven naast koplopers na nipte zege op VVV

FC Eindhoven blijft meedraaien in de top van de Jupiler League. De Brabanders waren vrijdagavond in eigen huis met 1-0 te sterk voor VVV-Venlo. Anthony van den Hurk maakte in de 28e minuut het enige doelpunt. De aanvaller kopte raak uit een voorzet van Maxime Gunst.

Eindhoven won zijn laatste vijf duels en heeft net als koplopers NEC en Roda JC achttien punten, maar die ploegen komen nog in actie dit weekeinde. VVV staat na acht wedstrijden zesde met dertien punten.

Jong Ajax verspeelde bij FC Emmen een 2-0 voorsprong om met 2-2 gelijk te spelen. Kenny Tete en Robert Muric scoorden in de eerste helft kort na elkaar, maar na de pauze tekende Luis Pedro al snel voor de aansluitingstreffer. Alexander Bannink voltooide de comeback van de thuisploeg door acht minuten voor tijd een strafschop te verzilveren.

Jong Ajax handhaaft zich in de middenmoot met tien punten, goed voor de elfde plaats. Emmen heeft een punt meer en staat tiende.