Weert verkozen tot groenste regio ter wereld

Weert is zaterdag in Canada uitgeroepen tot de groenste regio van de wereld. De Limburgse plaats is door een jury beoordeeld op thema's als netheid, milieubeleid, cultureel erfgoed, groenbeleid en de inrichting van het openbare gebied. Weert liet plaatsen in Engeland, Japan, Ierland, Wales en Zuid-Korea achter zich.

De jury van de competitie Communities in Bloom was in juli twee dagen in Weert en was volgens de gemeente 'erg onder de indruk'. "Vooral het hoge aantal vrijwilligers in de maatschappij noemt men zeer bijzonder", aldus de gemeente in een verklaring. "Ook het grenspark Kempen-Broek kreeg veel lof."

Twee jaar geleden werd Weert al uitgeroepen tot de groenste stad van Nederland en vorig jaar tot de groenste stad van Europa. Burgemeester Jos Heijmans is 'super trots'. "Of het nu gaat om stedelijk groen, ons prachtige landschap of onze natuur, het groen in Weert staat hoog in het vaandel. Als burgemeester van Weert heb ik zelf ook deze bijzondere kwaliteit van Weert mogen ontdekken", zegt hij.

Volgens de gemeente geeft het winnen van de wedstrijd een 'belangrijke impuls' aan de provinciale en gemeentelijke ambitie om Midden-Limburg als 'groene recreatieve omgeving' grote bekendheid te geven.