Worsteling met agent is sensatie in Hilversum

Een worsteling tussen een politievrouw en een man heeft in Hilversum vrijdagavond voor veel bekijks gezorgd. Een groep van ongeveer 175 personen was getuige van het incident. Dat meldt de politie zaterdag. Een 22-jarige man uit Zeist en een 16-jarige jongen uit Amsterdam zijn aangehouden.

Het akkefietje ontstond rond de klok van 18.30 uur. De agent sprak de twee mannen aan op de Groest, omdat zij alcohol dronken op de openbare weg. Ze vroeg hen daarop om legitimatie. Na aandringen overhandigde een van de twee een identiteitsbewijs. De andere man liep richting een terras.

De agent ging achter hem aan en probeerde hem mee te nemen, weg van het terras. Hij verzette zich echter en gooide een glas bier over de politievrouw heen. Daarop ontstond een worsteling. De agent liep daarbij meerdere lichte verwondingen op, maar wist de man uit Zeist uiteindelijk aan te houden.

Binnen de kortste keren stond een groep van ongeveer 175 mensen om de agent heen. Ze voelde zich daardoor belaagd, meldt de politie. De vrouw kon na tussenkomst van een aantal collega's en twee hondengeleiders worden gered uit haar positie. Daarbij werd gebruik gemaakt van een wapenstok.

Even later meldde de 16-jarige jongen zich op het politiebureau. Hij is na verhoor naar huis gestuurd. De politie maakt proces verbaal tegen hem op. De man uit Zeist zit nog vast voor verhoor. Hij wordt verdacht van verzet, mishandeling, belediging en vernieling.