Van Gaal mag nog meer uitgeven bij United

Louis van Gaal krijgt groen licht om komende winter nog meer geld uit te geven aan nieuwe spelers, nadat hij deze zomer de buidel al flink mocht trekken. Manchester United maakte woensdag bekend dat de club afgelopen seizoen een recordomzet draaide van 535 miljoen euro. Hier hield de club een winst van 51 miljoen euro aan over.

Deze goede financiële cijfers betekenen ook goed nieuws voor Louis van Gaal. De coach heeft namelijk groen licht gekregen om ook in de winterse transferperiode flink wat geld uit te geven aan de komst van nieuwe spelers, weet Goal. Bij bovenstaande cijfers zijn overigens de transfers van Ángel di María, Marcos Rojo, Daley Blind en Radamel Falcao niet meegenomen, omdat het boekjaar 2014 in juni eindigde.

Bronnen nabij de club hebben aan Goal laten weten dat United de komende tien jaar elk seizoen een topspeler naar Old Trafford kan halen. Goed nieuws dus voor Van Gaal, die zijn selectie de komende jaren dus nog verder kan versterken.

De commerciële deals van United leveren de club enorm veel geld op, zodat deze jaargang zonder Champions League-voetbal niet direct rampzalig is voor de financiële huishouding. Zo ontvangt United 66 miljoen euro per jaar van shirtsponsor Chevrolet en betaalt adidas vanaf volgend jaar 93 miljoen euro per jaar als kledingsponsor.