Vele medailles voor het para-dressuurteam op Wereldruiterspelen

Het Nederlands para-dressuurteam heeft zilver gewonnen op de landenwedstrijd tijdens de Wereldruiterspelen in Normandië. Ook vele inidivduele medailles werden binnen gesleept. 

Woensdag wisten Nicole den Dulk (klasse IB) en Sanne Voets (klasse III) al respectievelijk een bronzen en zilveren medaille te behalen. Vandaag kwamen daar een gouden en bronzen medaille bij. Rixt van der Horst op Uniek won de wedstrijd in klasse II en Frank Hosmar pakte op Alphaville een bronzen medaille in klasse IV. 

Deze medailles prestaties brachten Nederland naar een tweede positie in het landenklassement. Groot-Brittannië pakte het goud en het brons was voor Duitsland. Net zoals voor de valide dressuurploeg geldt dat het para-dressuurteam zich geplaatst heeft voor Rio 2016. 

"Dit is niet normaal!", aldus bondscoach Joyce Heuitink. "Het belangrijkste doel van dit WK was directe kwalificatie voor de Paralympics. En dat is gelukt. Ik wist van tevoren wel dat we met een sterke ploeg naar Normandië gingen en alles liep ook volgens plan." Vrijdag wordt het para-dressuurtoernooi afgesloten met de kür op muziek.