[EKA] Nederlands record voor Broersen

Nadine Broersen heeft tijdens de zevenkamp op het EK atletiek het Nederlands record hoogspringen verbroken. Ze kwam in Zürich over 1,94 meter, waarmee ze haar oude record met drie centimeter verbeterde. Ook indoor sprong nooit een Nederlandse hoger: Tijdens het WK in Sopot sprong Broersen daar het record van 1,93 meter.

Het hoogspringen werd gewonnen door de Belgische Nafissatou Thiam. Zij sprong over 1,97 meter en evenaarde daarmee de hoogste sprong ooit tijdens een zevenkamp. Haar landgenote Tia Hellebaut sprong in 2006 ook al eens over 1,97 meter. De andere Nederlandse die vandaag in actie kwam was Anouk Vetter. Zij bleef steken op 1,79 meter, een voor haar prima prestatie.

In het klassement heeft Broersen nu de leiding overgenomen. De Nederlandse staat nu op 2211 punten en heeft hiermee meer dan 100 punten voorsprong op haar eigen persoonlijk record dat op 6539 punten staat. De verrassende nummer twee is de Belgische Thiam die 42 punten achter Broersen staat. Derde is de Oekraïense Anastasiya Mokhnyuk met 2115 punten. Vetter staat twaalfde met 1990 punten.

Broersen in actie tijdens het hoogspringen, het tweede onderdeel van de zevenkamp op het EK atletiek in Zürich (Foto: Getty)