'Friese automobiliste rijdt expres jongens aan'

Twee jongens van 14 jaar zijn zondagavond in Sint Nicolaasga vermoedelijk met opzet aangereden door een auto die werd bestuurd door een 57-jarige vrouw. Een van de jongens raakte ernstig gewond, de ander is lichtgewond.

Zowel de automobiliste als de jongens komen uit het Friese dorp. Het lijkt erop dat een al langer lopend conflict ten grondslag ligt aan de aanrijding, liet de politie maandag weten.

De vrouw is aangehouden. De politie heeft een vermoeden waarover het conflict gaat, maar doet daar nog geen mededelingen over. De vrouw, die werd aangehouden, zit nog vast en wordt verhoord.

De aanrijding had plaats op een fiets- en voetpad. Onder haar auto lag een fiets en ze had ook een lantaarnpaal omvergereden.

Diverse omstanders verleenden eerste hulp aan de jongens, die op de grond lagen. De zwaargewonde jongen werd met een traumaheli overgevlogen naar het UMCG in Groningen. Het andere slachtoffer bleek lichtgewond en mocht na behandeling in het ziekenhuis in Heerenveen weer naar huis.

Slachtofferhulp is ingeschakeld om de vele getuigen op te vangen, aldus de politie. De auto van de vrouw is in beslag genomen.