Desi Bouterse condoleert nabestaanden rampvlucht

De Surinaamse president Desi Bouterse heeft zaterdagmiddag op een persconferentie in Paramaribo zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden van alle slachtoffers van rampvlucht MH17. Onder de slachtoffers bevinden zich ook zes Nederlanders met een Surinaamse achtergrond.

Bouterse belegde de persconferentie in de Surinaamse hoofdstad na terugkeer van een reis naar Brazilië. Daar had hij een dag voor de crash van het toestel uit Amsterdam boven het oosten van Oekraïne nog een ontmoeting met onder meer Vladimir Poetin, de president van Rusland.

Aan het begin van de persconferentie sprak Bouterse namens de voltallige Surinaamse regering zijn medeleven uit aan de nabestaanden van alle slachtoffers op de lijnvlucht naar Kuala Lumpur. De ramp kostte 298 mensen het leven, onder wie 193 Nederlanders.

De zes slachtoffers met Surinaamse roots zijn volgens de Surinaamse ochtendkrant De Ware Tijd onder meer een pas gehuwd Surinaams-Nederlands echtpaar dat op huwelijksreis ging naar Maleisië. Ook vier leden van de vereniging Javanen in Diaspora Nederland, onderweg naar Jakarta, zaten in het toestel.