Journalisten persconferentie vliegramp blinken uit in onvermogen

De aanwezige journalisten bij de personferentie op Schiphol van Malaysia Airlines over de vliegramp in Oekrainë blinken uit in onvermogen. Dit met name door te laten blijken totaal niet geluisterd te hebben naar de persconferentie. 

Nadat de woordvoerder van Malaysia Airlines, Huib Gorter, zijn verhaal in perfect Engels had gedaan, was er ruimte voor journalisten om vragen te stellen. Uit de vragen bleek dat veel van de aanwezige journalisten niet vooraan stonden toen de hersens uit werden gedeeld. 

De NOS wilde vooral het aantal Nederlandse slachtoffers nog even graag in het Nederlands horen omdat het de eerste twee keren dat het gezegd werd blijkbaar niet duidelijk was. Daarnaast werd er diverse malen gevraagd naar de route die het vliegtuig nam. Terwijl dat toch echt al twee keer in twee talen verklaard is; er golden geen restricties. 

Een Amerikaanse verslaggeefster vroeg zich enkel af of er wellicht ook nog Amerikaanse staatsburgers onder de slachtoffers te betreuren valt. Dit omdat er nog vier mensen niet geïdentificeerd zijn. Hart van Nederland wilde graag nog even weten wanneer de volgende persconferentie zou zijn. Waarschijnlijk als er meer informatie is, wanneer dat is, is helaas niet bekend. Tot grote spijt van SBS6... 

Woordvoerder Huib Gorter liet zich gelukkig niet van de wijs brengen. Huib is een baas.