LeBron James terug naar Cleveland Cavaliers

LeBron James keert terug naar de Cleveland Cavaliers. Dat heeft de Amerikaanse basketballer vrijdag gezegd tegen Sports Illustrated. James liet enkele weken geleden zijn tot 2016 lopende contract bij Miami Heat ontbinden. Hij speelde vier jaar voor Miami en pakte daarin twee NBA-titels.

"Ik ben klaar om de uitdaging aan te gaan. Ik kom terug naar huis", vertelt James, die tussen 2003 en 2010 al bij de Cavaliers speelde. "Toen ik Cleveland verliet, was ik op een missie. Ik was op zoek naar kampioenschappen en we wonnen er twee."

James zegt dat hij een terugkeer naar Cleveland altijd is blijven overwegen. "Ik wist alleen niet wanneer", zegt hij. "Ik heb nu twee jongens en mijn vrouw is zwanger van een meisje. Ik begon na te denken hoe het zou zijn om mijn kinderen in mijn geboorteplaats op te voeden. Ik keek naar andere teams, maar wilde Miami enkel voor Cleveland inruilen."

James werd in 2012 en 2013 met zijn team kampioen van de NBA. Afgelopen seizoen verloor Miami de finale van San Antonio Spurs. Verder werd de 29-jarige basketballer vier keer uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de NBA.

De Cavaliers wonnen voor het laatst de titel in 1964. "Ik ga geen kampioenschap beloven. Ik ben nog niet klaar, absoluut niet zelfs, maar het zal een proces van de lange adem worden", besluit James.