Meldpunten open voor einde papieren treinkaartje

Vragen en klachten over de vervanging van het papieren treinkaartje kunnen woensdag aan het OV-loket, de klachtenlijn van reizigersorganisatie Rover en bij de Consumentenbond worden gemeld. Dat laten de betrokken organisaties dinsdag weten. Vanaf 04.00 uur kan woensdag alleen nog met een chipkaart worden ingecheckt.

De Consumentenbond vreest dat het voor treinreizigers ingewikkelder wordt nu vanaf woensdag alleen met een chipkaart met de trein kan worden gereisd. Het meldpunt is bedoeld om de ervaringen van reizigers in kaart te brengen. De bond gaat de resultaten met de NS bespreken.

Bij het OV-loket zijn al ongeveer 160 klachten binnengekomen, maar de verwachting is dat er woensdag veel bijkomen. Op de website is een klachtenformulier opgesteld.

Bij Rover vallen de klachten over de verandering dinsdag al op, aldus een woordvoerder. "Veel mensen vragen zich toch af wat het voor hun gaat betekenen. Echte klachten verwachten we woensdag."

Iedere reiziger moet vanaf woensdag in- en uitchecken. De papieren kaartjes worden vervangen door een eenmalige chipkaart. Die kan na gebruik worden weggegooid, maar kost wel een euro extra.