[Tour] Mollema wil tijd pakken in kasseienrit

De meeste klassementsrenners kijken vol angst naar de vijfde etappe van de Tour de France, de nu al beruchte en veelbesproken kasseienrit. Belkintroef Bauke Mollema is echter juist van plan om daar tijd te pakken op zijn concurrenten. Met onder meer Sep Vanmarcke en Lars Boom heeft hij een fantastische ploeg om zich heen als het om dergelijke ritten gaat.

"Ik hoop dat ik daar tijd kan pakken op veel andere klassementsrenners, want wij hebben een hele sterke ploeg voor die etappe.", liet Mollema tijdens een persconferentie optekenen. "Als je kijkt naar renners als Sep en Lars, maar ook de rest van de ploeg die bijvoorbeeld Parijs-Roubaix hebben gereden, dan zie je dat ons team heel sterk is voor die etappe."

"Het zal natuurlijk erg nerveus worden allemaal, maar met dit team heb ik er vertrouwen in dat we het niet alleen kunnen overleven, maar dat we zelfs tijd kunnen pakken." Tijdens de eerste etappe waren Boom en ploeggenoot Stef Clement betrokken bij een valpartij, maar zij lijken geen schade op te hebben gelopen en kunnen Mollema dus gewoon van dienst zijn.