Gestoorde vrouw jat taxi en veroorzaakt ongeval

Een 37-jarige verwarde gestoorde vrouw uit Zoetermeer heeft zaterdagnacht rond 01.00 uur een taxi gestolen en daarmee een ongeluk veroorzaakt. De 59-jarige chauffeur van de taxi raakte daarbij gewond. Hij probeerde te voorkomen dat de vrouw er met zijn auto vandoor ging.

Het incident vond plaats op de Lijnbaan. De vrouw hield daar de taxi staande en gaf aan dat ze naar Schiphol moest. Toen de chauffeur van zijn centrale toestemming had gekregen om de vrouw mee te nemen, stapte hij uit om de vrouw achterin te laten stappen.

Toen de man vervolgens weer op de bestuurdersplek wilde gaan zitten, zag hij dat de Zoetermeerse binnendoor naar de voorzijde van de taxi was gekropen en achter het stuur was gaan zitten. Ze reed daarop direct weg.

De chauffeur probeerde de vrouw te stoppen en werd daarbij enkele meters meegesleurd. Hij raakte daarbij gewond aan zijn benen en armen. De vrouw botste vervolgens op een geparkeerde personenauto en kwam uiteindelijk in een voortuin tot stilstand.

Politieagenten wisten de vrouw daar te overmeesteren. Na verhoor bleek dat de vrouw verward was. Ze is overgedragen aan de crisisdienst. De taxi is zwaar beschadigd geraakt bij het incident.