Kannibaal krijgt voorwaardelijke celstraf

Een Russische kannibaal, die zijn tanden in een vriend van hem gezet heeft, komt eraf met een voorwaardelijke celstraf van 3,5 jaar. Andrei Kurochkin werd opgevreten, terwijl de daders, Alexei en Alexander eigenlijk geeneens honger hadden.

Het gebeurde allemaal tijdens een visuitje in het noorden van Siberië, dat letterlijk in het water viel. Tijdens bar winterweer zakte de jeep door een bevroren rivier. De drie vrienden konden zich nog net het vege lijf redden, maar waren wel gestrand.

Na twee maanden werden Alexei en Alexander gered door een helikopter. Van Andrei werden alleen nog een voet, een vinger en een deel van de schedel gevonden. Volgens de twee overlevenden was hun vriend doodgevroren en zagen ze in hem een bron van proteïnen, die ze hard nodig hadden.

De openbare aanklager hecht echter weinig geloof aan het verhaal. Het lichaam van Andrei was in hapklare stukken gehakt. Naast een bebloed vest werd ook een houten stok met daarop een scherpe punt gevonden. Het vermoeden rijst dan ook dat de twee Andrei vermoord hebben.

Tevens zijn er resten van dieren gevonden. De vraag is waarom Andrei opgepeuzeld moest worden, terwijl de andere twee zich ook prima in leven konden houden met dierenvlees. Alexander heeft toegegeven dat hij en Alexei Andrei niet verorberd hebben omdat ze honger hadden, maar "om een andere reden", laat Alexander geheimzinnig weten.