Stiekema/Varenhorst door op EK, Brouwer/Meeuwsen klaar

Op het Europees kampioenschap beachvolleybal in Cagliari heeft het koppel Jon Stiekema/Christiaan Varenhorst zich geplaatst voor de kwartfinale. De wereldkampioenen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben de achtste finales niet overleefd. 

Stiekema en Varenhorst waren met 21-13 en 21-11 ruim te sterk voor het Oostenrijkse koppel Lorenz Petutschnig en Tobias Winter. Het als elfde geplaatste koppel moet voor een plek bij de beste vier spelen tegen Paolo Nicolai en Daniele Lupo (3) uit Italië. 

Brouwer en Meeuwsen (2) verloren hun partij in drie sets van Clemens Doppler/Alexander Horst(8/Oos). De setstanden waren 21-17, 17-21 en 15-13. De kwartfinales worden zaterdag gespeeld. Zondag worden de medailles verdeeld. 

Bij de dames staat één Nederlands koppel in de kwartfinale. Vanavond spelen Marleen Van Iersel en Madelein Meppelink (6) tegen Marta Menegatti en Viktoria Orsi Toth (Ita/7) voor een plek bij de laatste vier. De halve finales en de finale bij de dames staan zaterdag al op het programma.